Sjokoladebunn
2 egg
1/2 dl sukker
3/4 dl hvetemel
2 ss maizena
2 ss kakao
2 ss smør
Trøffelkrem:
6 dl kremfløte
400 gr kokesjokolade
Vaniljekrem:
3 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
4 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maizena
1/2 dl vann til å smelte gelatinen i
Sjokoladeglasur:
200 gr kokesjokolade
80 gr smør
Pynt:
1 appelsin
2 stk lime( et par skiver og resten revet)
ca. 2 ss sukker blandet med revet lime
Ca. 100 gr bringebær
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Sikt sammen hvetemel,maisenna og kakao.Vend dette inn
- Tilsett smeltet avkjølt smør
- Hell røren i en 22 cm form.Stekes ved 180 grader i ca 10 min.Avkjøl på rist
- Legg gelatin i kaldt vann.
- Lag vaniljekrem.Snitt opp vaniljestang.Skrap ut frøene og ha dem i melken med eggeplommer,sukker og maizenna.Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem.Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker.Ta kjelen av plata
- Kok opp 1/2 dl vann.Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet.Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
- Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme.Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm.
- Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.
- Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose.
- Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen.Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner
- Fordel vaniljekremen over kaken og sett igjen kaken kaldt slik at den stivner
- Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt
- Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme
- Rør glasuren glatt og la den avkjøles noe.
- Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten.Glatt til rundt kanten og sett kaldt
- Pynt med f.eks appelsin, lime,bringebær.Dryss limesukker over til slutt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar