torsdag 9. juni 2011

Trøffel og vaniljekremkake


Sjokoladebunn

2 egg
1/2 dl sukker
3/4 dl hvetemel
2 ss maizena
2 ss kakao
2 ss smør

Trøffelkrem:

6 dl kremfløte
400 gr kokesjokolade

Vaniljekrem:

3 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
4 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maizena
1/2 dl vann til å smelte gelatinen i

Sjokoladeglasur:

200 gr kokesjokolade
80 gr smør

Pynt:
1 appelsin
2 stk lime( et par skiver og resten revet)
ca. 2 ss sukker blandet med revet lime
Ca. 100 gr bringebær

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt sammen hvetemel,maisenna og kakao.Vend dette inn
  3. Tilsett smeltet avkjølt smør
  4. Hell røren i en 22 cm form.Stekes ved 180 grader i ca 10 min.Avkjøl på rist
  5. Legg gelatin i kaldt vann.
  6. Lag vaniljekrem.Snitt opp vaniljestang.Skrap ut frøene og ha dem i melken med eggeplommer,sukker og maizenna.Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem.Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker.Ta kjelen av plata
  7. Kok opp 1/2 dl vann.Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet.Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
  8. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme.Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm.
  9. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.
  10. Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose.
  11. Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen.Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner
  12. Fordel vaniljekremen over kaken og sett igjen kaken kaldt slik at den stivner
  13. Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt
  14. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme
  15. Rør glasuren glatt og la den avkjøles noe.
  16. Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten.Glatt til rundt kanten og sett kaldt
  17. Pynt med f.eks appelsin, lime,bringebær.Dryss limesukker over til slutt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar