10 porsjoner
Butterdeig 3/4 - 1 kg
Ca. 1 kg laksefilet
Ca 500 gr.laksefilet
1/2 ss salt
4 dl kremfløte
1 bunt dill
Pepper,muskat
Ca 500 gr spinat
1 egg til pensling
Urtedressing
3 dl lettrømme
3 ss. olivenolje
1 ss. sennep
Friske urter(dill,persille,estragon o.l)
- Skjær laksefileten ( 1 kg) så den blir rett og fin
- Ta 500 gr laksefilet,salt,dill i en foodprosessor.Kjør så dette blir seigt og klebrig.Spe med fløte.Smak til med pepper og muskat
- Damp spinaten.La den renne godt av seg
- Kjevle butterdeigen til ca.40x60 cm, så stor at det blir plass til laksefileten
- Ha på litt salt og pepper på fileten
- Smør halvparten av fiskefarsen på fileten
- Legg fileten med farsen ned på deigen
- Legg på dampet,avkjølt spinat over fiskefileten
- Legg på resten av farsen
- Pakk butterdeigen rundt fisken.
- Pensle skjøtene med egg
- Eventuelle deigrester kan pyntes med
- Pensle med egg
- Steikes ved 200 grader i ca 30 - 45 minutter
Urtedressing: Hakk urtene og bland alle ingrediensene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar