fredag 10. juni 2011

Innbakt laksefilet i butterdeig


10 porsjoner

 Butterdeig 3/4 - 1 kg


Ca. 1 kg laksefilet
Ca 500 gr.laksefilet
1/2 ss salt
4 dl kremfløte
1 bunt dill
Pepper,muskat

Ca 500 gr spinat

1 egg til pensling

Urtedressing

3 dl lettrømme
3 ss. olivenolje
1 ss. sennep
Friske urter(dill,persille,estragon o.l)

  1. Skjær laksefileten ( 1 kg) så den blir rett og fin
  2. Ta 500 gr laksefilet,salt,dill i en foodprosessor.Kjør så dette blir seigt og klebrig.Spe med fløte.Smak til med pepper og muskat
  3. Damp spinaten.La den renne godt av seg
  4. Kjevle butterdeigen til ca.40x60 cm, så stor at det blir plass til laksefileten
  5. Ha på litt salt og pepper på fileten
  6. Smør  halvparten av fiskefarsen på fileten
  7. Legg fileten med farsen ned på deigen
  8. Legg på dampet,avkjølt spinat over fiskefileten
  9. Legg på resten av farsen
  10. Pakk butterdeigen rundt fisken.
  11. Pensle skjøtene med egg
  12. Eventuelle deigrester kan pyntes med
  13. Pensle med egg
  14. Steikes ved 200 grader i ca 30 - 45 minutter

Urtedressing: Hakk urtene og bland alle ingrediensene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar