Litt sukker til karamell
1 l melk (evnt 8 dl melk og 2 dl kremfløte)
175 g sukker
1 vaniljestang
8 egg
1 ts vaniljesukker
- Smelt sukker i en stekepanne på middels varme til det blir gyllenbrun karamell. Smeltet sukker er farlig varmt! NB! Rør hele tiden i sukkeret når det har smeltet, for å unngå at karamellen brenner seg.
- Hell så karamellen i bunnen på puddingformene. Sørg for at hele bunnen er dekket med karamellen. Karamellen blir toppen på karamellpuddingen når den hvelves ut av formen og over på fat/tallerken.
- Hell melken i en kjele. Tilsett sukker og snittet vaniljestang. Kok opp melkeblandingen på svak varme til sukkeret har løst seg opp.
- Avkjøl melkeblandingen noe, så ikke eggene koagulerer (stivner) når de has i.
- Visp egg og vaniljesukker lett i en stålkjele og tilsett det i melkeblandingen.
- Sil smeten for å få bort eggetråder og vaniljestang, og for å få en helt glatt smet.
- Hell smeten i de karamelliserte formene.
- Posjer formene i vannbad. Porsjonspuddinger trenger 45-60 minutter, store former 1 - 11/2 time.
- Avkjøl formene ved å sette dem på kjøl eller i isvann. Skjær med kniv langs kanten før de hvelves på serveringsfat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar