onsdag 8. juni 2011

Karamellpudding

10 porsjoner

Litt sukker til karamell
1 l melk (evnt 8 dl melk og 2 dl kremfløte)
175 g sukker
1 vaniljestang
8 egg
1 ts vaniljesukker



  1. Smelt sukker i en stekepanne på middels varme til det blir gyllenbrun karamell. Smeltet sukker er farlig varmt! NB! Rør hele tiden i sukkeret når det har smeltet, for å unngå at karamellen brenner seg.

  2. Hell så karamellen i bunnen på puddingformene. Sørg for at hele bunnen er dekket med karamellen. Karamellen blir toppen på karamellpuddingen når den hvelves ut av formen og over på fat/tallerken.

  3. Hell melken i en kjele. Tilsett sukker og snittet vaniljestang. Kok opp melkeblandingen på svak varme til sukkeret har løst seg opp.

  4. Avkjøl melkeblandingen noe, så ikke eggene koagulerer (stivner) når de has i.

  5. Visp egg og vaniljesukker lett i en stålkjele og tilsett det i melkeblandingen.

  6. Sil smeten for å få bort eggetråder og vaniljestang, og for å få en helt glatt smet.

  7. Hell smeten i de karamelliserte formene.

  8. Posjer formene i vannbad. Porsjonspuddinger trenger 45-60 minutter, store former 1 - 11/2 time.

  9. Avkjøl formene ved å sette dem på kjøl eller i isvann. Skjær med kniv langs kanten før de hvelves på serveringsfat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar