fredag 10. juni 2011

Sjokoladekonfektkake med fruktsalat og vaniljesaus


Konfektkake:
100 gr mørk kokesjokolade
90 gr smør
150 gr sukker
3 egg
1 ss konjakk
Revet skall av 1 appelsin
50 gr valnøtter
40 gr hakket sjokolade
45 gr hvetemel

Lun fruktsalat:
1/2 frisk ananas
2 epler
2 pærer
1 banan
1 mango
ca 200 gr. druer(blå eller grønne)
1 dl brunt sukker
1 ss balsamicoeddik
Saft av 1/2 sitron eller lime
Hakkede valnøtter eller pistasjenøtter
Sitronmelisse eller mynte

  1. Sett stekeovnen på 175 grader
  2. Smelt sjokolade og smør.Avkjøl
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis
  4. Rør forsiktig inn den avkjølte sjokoladeblandingen,konjakk og revet appelsinskall
  5. Bland hakkede valnøtter og sjokoladebiter med hvetemel.Sikt hvetemel over røren og vend bitene av valnøtter og sjokolade
  6. Hell røren i smuret form(ca.24 cm) og stek i 40 min.Kaken skal være litt bløt i midten.

Lun fruktsalat:
  1. Rens og skjær frukten i biter/skiver
  2. Smelt sukker i en stekepanne, tilsett balsamicoedikk og sitron/limesaft
  3. Vend frukten sammen med sukkerblandingen.La trekke til frukten blir myk
  4. Ved servering dryss over nøtter og friske urter
  5. Vaniljesaus kan serveres ved siden av

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar