fredag 10. juni 2011

Calzone


4 porsjoner

Deig:
2 ss. olje
1 1/2 dl lunkent vann
25 gr. gjær
1/2 ts salt
Ca. 200 g hvetemel


500 gr kjøttdeig
1 løk
2 stilker selleri
1 gulrot
60 gr bacon
1/2 - 1 ts. salt
1/2 ts pepper
1/4  ts muskat
2 ss tomatpure`
3 dl kraft/buljong
1 boks hermetisk tomat

2 dl revet ost

  1. Lag gjærdeig og sett denne til heving
  2. Rens og finhakk grønnsakene.Skjær bacon i tynne strimler eller terninger
  3. Stek kjøttdeigen
  4. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon,tomatpure`
  5. Hell over hermetiske tomater
  6. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke (nesten tørr)i ca. 20 min
  7. Smak til med krydder
  8. Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger.Fordel fyllet på halve deigen,dryss over ost
  9. Pensle rundt kanten med sammenpisket egg.Brett deigen  over .Klem sammen endene
  10. Pensle med egg. Dryss på ost, oregano
Stekes ved 225 grader  ca. 15 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar