torsdag 9. juni 2011

Snickerskake

4 eggehviter
3 dl sukker
3 dl salte peanøtter
20 stk salt Ritz-kjeks

Rund form 24 cm
160 grader celsius i ca. 40 min

Fyll og pynt
1 plate kokesjokolade
50 g meierismør
4 eggeplommer
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte
1 ts sukker

peanøtter



  1. Pisk eggehviter og sukker stivt til marengs.

  2. Ha peanøtter og Ritz-kjeks i en plastpose og knus dem grovt med kjevle.

  3. Bland peanøtter og kjeks i marengsen.

  4. Ha marengsen i en rund form med bakepapir i bunnen.

  5. Stekes ved 160 grader celsius i ca. 40 min. Avkjøles.

  6. Kokesjokoladen smeltes på svak varme sammen med smøret. Avkjøles litt.

  7. Bland sammen eggeplommene med sukker og vaniljesukker. Tilsett sjokoladeblandingen.

  8. Pisk kremfløten stiv med sukkeret.

  9. Smør 2/3 av sjokoladen utover kaken.

  10. Ha kremen over.

  11. Ha resten av sjokoladen over kaken med skje.

  12. Pynt med salte peanøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar