3 dl sukker
3 dl salte peanøtter
20 stk salt Ritz-kjeks
Rund form 24 cm
160 grader celsius i ca. 40 min
Fyll og pynt
1 plate kokesjokolade
50 g meierismør
4 eggeplommer
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
1 ts sukker
peanøtter
- Pisk eggehviter og sukker stivt til marengs.
- Ha peanøtter og Ritz-kjeks i en plastpose og knus dem grovt med kjevle.
- Bland peanøtter og kjeks i marengsen.
- Ha marengsen i en rund form med bakepapir i bunnen.
- Stekes ved 160 grader celsius i ca. 40 min. Avkjøles.
- Kokesjokoladen smeltes på svak varme sammen med smøret. Avkjøles litt.
- Bland sammen eggeplommene med sukker og vaniljesukker. Tilsett sjokoladeblandingen.
- Pisk kremfløten stiv med sukkeret.
- Smør 2/3 av sjokoladen utover kaken.
- Ha kremen over.
- Ha resten av sjokoladen over kaken med skje.
- Pynt med salte peanøtter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar