3 dl vann
2 dl melk
2 ss olivenolje
1 ss lys sirup
10 g tørrgjær
1 1/2 ts salt
2 dl sammalt hvete grov
ca. 12 dl hvetemel
- Lunk melk og vann til passe temperatur for gjæren.
- Tilsett olivenoljen, saltet, sirupen og gjæren.
- Tilstett det grove melet.
- Tilsett hvetemelet til deigen så vidt slipper bollen.
- Hev (rask).
- Kjevle ut deigen ganske tynn. Legg en asjett - ca. 14 cm i diameter oppå deigen og skjær rundt.
- Strø litt hvetemel på en papirkledd plate før du legger på brødene.
- Sikt over litt hvetemel på toppen.
- Etterhev (rask).
- Stekes på 250 grader celsius i ca. 4 min. Snu emnene og stek dem videre i ca. 3 min til. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar