torsdag 9. juni 2011

Pitabrød

ca. 10 stykker

3 dl vann
2 dl melk
2 ss olivenolje
1 ss lys sirup
10 g tørrgjær
1 1/2 ts salt
2 dl sammalt hvete grov
ca. 12 dl hvetemel



  1. Lunk melk og vann til passe temperatur for gjæren.

  2. Tilsett olivenoljen, saltet, sirupen og gjæren.

  3. Tilstett det grove melet.

  4. Tilsett hvetemelet til deigen så vidt slipper bollen.

  5. Hev (rask).

  6. Kjevle ut deigen ganske tynn. Legg en asjett - ca. 14 cm i diameter oppå deigen og skjær rundt.

  7. Strø litt hvetemel på en papirkledd plate før du legger på brødene.

  8. Sikt over litt hvetemel på toppen.

  9. Etterhev (rask).

  10. Stekes på 250 grader celsius i ca. 4 min. Snu emnene og stek dem videre i ca. 3 min til. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar