onsdag 8. juni 2011

Crème brûlée

10 porsjoner

2 vaniljestenger
200 g sukker
2 1/2 dl melk
7 1/2 dl kremfløte
10 eggeplommer



  1. Kok opp snittet vaniljestang, sukker, melk og fløte. Avkjøl litt.

  2. Pisk eggeplommene sammen. Bland dem inn i melken under stadig omrøring. Må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt.

  3. Sil røren og ha den i små porsjonsformer som tåler varmebehandling.

  4. Sett dem i langpanne i stekeovn som er forvarmet til 120 grader celsius.

  5. Hell varm vann i langpannen til vannet når midt opp på formene.

  6. Posjer i ca. 40 minutter.

  7. Avkjøl formene og dryss sukker på toppen for å unnngå snerk.

  8. Karamelliser sukkeret med en gassbrenner, salamander eller grillelement i stekeovn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar