lørdag 11. desember 2010

Tomat- og løkpai

Pai er alltid et enkelt og godt alternativ til middag eller en smårett til kvelds. Denne tomat- og løkpaien er ikke noe unntak, og det smaker med en grønn salat ved siden av.

Paideig:
2 dl hvetemel
50 g smør
1/2 dl kesam original, 8 %

Fyll:
1 stk løk
1 stk purre
5 stk tomat
2 stk egg
1/2 dl kesam original, 8 %
1 dl lettmelk
1/2 ts salt
nykvernet pepper etter smak
100 g revet hvitost



  1. Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprocessor og skjær til alt er blandet.

  2. Tilsett eventuelt mer vann.

  3. Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform.

  4. Prikk med en gaffel.

  5. Stek ved 225 grader celsius i ca 10 minutter

  6. Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver.

  7. Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av.

  8. Skjær tomatene i skiver.

  9. Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper.

  10. Fordel løken i paiskallet og legg over tomatskiver.

  11. Hell på eggeblandingen og strø over ost.

Stek paien i ca 20 minutter på 180-200 grader celsius til eggemassen har stivnet. Server med en grønn salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar