Pai er alltid et enkelt og godt alternativ til middag eller en smårett til kvelds. Denne tomat- og løkpaien er ikke noe unntak, og det smaker med en grønn salat ved siden av.
Paideig:
2 dl hvetemel
50 g smør
1/2 dl kesam original, 8 %
Fyll:
1 stk løk
1 stk purre
5 stk tomat
2 stk egg
1/2 dl kesam original, 8 %
1 dl lettmelk
1/2 ts salt
nykvernet pepper etter smak
100 g revet hvitost
Paideig:
2 dl hvetemel
50 g smør
1/2 dl kesam original, 8 %
Fyll:
1 stk løk
1 stk purre
5 stk tomat
2 stk egg
1/2 dl kesam original, 8 %
1 dl lettmelk
1/2 ts salt
nykvernet pepper etter smak
100 g revet hvitost
- Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprocessor og skjær til alt er blandet.
- Tilsett eventuelt mer vann.
- Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform.
- Prikk med en gaffel.
- Stek ved 225 grader celsius i ca 10 minutter
- Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver.
- Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av.
- Skjær tomatene i skiver.
- Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper.
- Fordel løken i paiskallet og legg over tomatskiver.
- Hell på eggeblandingen og strø over ost.
Stek paien i ca 20 minutter på 180-200 grader celsius til eggemassen har stivnet. Server med en grønn salat til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar