fredag 10. desember 2010

Gulrotkake

4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter


  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  2. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Ha melblandingen i eggedosisen vekselvis med oljen.
  3. Rør forsiktig inn skrelte, revne gulrøtter.
  4. Fordel røren i en liten, bakepapirkledd langpanne og stek kaken.
  5. Avkjøl kaken på rist.

Temperatur: 175 grader C

Settes i ovnen på: Midterste rille

Tid: ca. 25 minutter

Ostekrem

150 g kremost naturell

150 g melis

1 ts vaniljesukker

  1. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det får smørbar konsistens.
  2. Bre ostekremen over kaken. Skjær den i firkanter.
  3. Skjær strimler av gulrot med ostehøvel og pynt med disse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar