fredag 10. desember 2010

Takkebakst




Sigdalskling

Lag en grøt:
1/2 kg margarin
1/2 kg hvetemel
1/2 l helmelk
1 l kulturmelk

1. Smelt margarin
2. Dryss på hvetemel
3. Spe med væska
4. Ta grøten av varmen før du tilsetter resten:

1/2 l seterrømme
3 hele egg
3 eggeplomme
2 kg hvetemel


Lag 48 emner, ca 100 gr.gram.Legg disse adskilt på ei plate og settes kjølig til neste dag.


Kjevle på treplate med bakeklede.
Emnene kjevles så store som takka er.
Sett takka på 8 - 9.
Rask steik og legg dette rett i klede med pledd-plast-håndkle.

Lag fyll:
1 1/2 kg smør
1 kg sukker

Kjør smør og sukker i en kjøkkenmaskin til blandingen blir myk.


Smør fyllet på klingen.Hver kling klippes i 4 like store snipper.Kantene klippes vekk.Pakkes og fryses ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar