fredag 10. desember 2010

Takkebakst


Hannalefse

1 l melk
2 dl sukker
150 g smør
2 ss sirup
2 ts hornsalt
4 ts bakepulver
1 egg
ca 2 kg hvetemel

fyll:
500 smør
400 g sukker
3-4 ss kanel

Fremgangsmåte:


  1. Smelt smør og sirup.

  2. Bland alle ingrediensene sammen på sakte fart i maskin med grind.

  3. La deigen hvile på kjøl et par timer

  4. Rør sammen fyll til det blir lett og luftig

  5. Del deigen i emner og kjevle ut tynne leiver som stekes på varm takke

  6. Legges i klede

  7. Legg lefsene på benken og dynk de med vann på begge sider. Bruk dynkeflaske

  8. Smør lefsene med smørblandingen og brett

  9. Lefsene egner seg godt til frysing

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar