Hannalefse
1 l melk
2 dl sukker
150 g smør
2 ss sirup
2 ts hornsalt
4 ts bakepulver
1 egg
ca 2 kg hvetemel
fyll:
500 smør
400 g sukker
3-4 ss kanel
Fremgangsmåte:
1 l melk
2 dl sukker
150 g smør
2 ss sirup
2 ts hornsalt
4 ts bakepulver
1 egg
ca 2 kg hvetemel
fyll:
500 smør
400 g sukker
3-4 ss kanel
Fremgangsmåte:
- Smelt smør og sirup.
- Bland alle ingrediensene sammen på sakte fart i maskin med grind.
- La deigen hvile på kjøl et par timer
- Rør sammen fyll til det blir lett og luftig
- Del deigen i emner og kjevle ut tynne leiver som stekes på varm takke
- Legges i klede
- Legg lefsene på benken og dynk de med vann på begge sider. Bruk dynkeflaske
- Smør lefsene med smørblandingen og brett
- Lefsene egner seg godt til frysing
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar