Dag 1.
2 1/2 dl vann 37 grader C
175 gr. sammalt fin spelt
4 gr. gjær
- Blandes godt.
- La stå til neste dag.
Brøddeig
4 dl vann
150 gr havregryn kokes i 2 min. Avkjøles.
3,5 dl vann 37 grader C
18 gr. salt
1 appelsin ca 150 gr. Hakkes
200.gr rosiner
100 gr. smør
1 ts. kanel
1 ts. ingefær
150 gr. emmer sammalt fin
ca. 1000 gr siktet speltmel
- Alle ingrediensene til brøddeigen blandes
- Deigen eltes godt igjennom med kokt havre og fordeigen til det danner seg tråder ca. 10 min.
- Ha i det sikta speltmelet litt om gangen
- Deigen settes til heving i ca. 1 time
- Dette blir ca. 2 brød som legges i smurte former
- Etterheves
- Stekes 200 grader i ca. 50 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar