søndag 18. september 2011

Appelsinbrød



Dag 1.

2 1/2 dl vann 37 grader C
175 gr. sammalt fin spelt
4 gr. gjær
  1. Blandes godt.
  2. La stå til neste dag.
Dag 2.
Brøddeig

4 dl vann
150 gr havregryn kokes i 2 min.  Avkjøles.

3,5 dl vann 37 grader C
18 gr. salt
1 appelsin ca 150 gr. Hakkes
200.gr rosiner
100 gr. smør
1 ts. kanel
1 ts. ingefær
150 gr. emmer sammalt fin
ca. 1000 gr siktet speltmel

  • Alle ingrediensene til brøddeigen blandes
  • Deigen eltes godt igjennom med kokt havre og fordeigen til det danner seg tråder ca. 10 min.
  • Ha i det sikta speltmelet litt om gangen
  • Deigen   settes til heving i ca. 1 time
  • Dette blir ca. 2 brød som legges i smurte former
  • Etterheves
  • Stekes 200 grader i ca. 50 min

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar