fredag 1. juli 2011

Røkelaksruller

Forberedelser: 30 minutter + avkjøling
Tilberedning: 5 minutter
Gir: 36 stk

6 egg
3 ts maisenna
125 g smørbar kremost
2 ss hermetisert ingefær, hakket
2 ss frisk gressløk, hakket
200 g røkelaks, hakket
persillekvaster, til pynt



  1. Pisk 1 egg med 1 ts vann og 1/2 ts maisenna. Smak til med salt og pepper.

  2. Varm en stekepanne og pensle lett med olje. Tilsett egg og stek ved middels varme, dra blandingen mot midten med stekepaden til den er lett stivnet. Avkjøl i pannen i 2 minutter og la den så forsiktig gli over på en ren flate med den ustekte siden opp. Avkjøl. Gjenta med resten av eggene, pisket med vann og maisenna, og lag fem omletter til.

  3. Legg hver omelett på et bakepapir på et flatt bord. Smør kremosten i et jevnt lag på omelettene. Strø på hermetisk ingefær, gressløk og laks. Smak til med nykvernet, sort pepper. Rull hver omelett forsiktig, men fast sammen ved hjelp av papiret, trekk rullen mot deg. Pakk rullene i plast og avkjøl dem i minst 3 timer.

  4. Skjær rullene i 2 cm skiver med en skarp kniv, skjær til kantene. Pynt med kvaster av persille.

PÅ FORHÅND: Kan lages flere dager i forveien og oppbevares tildekket i kjøleskapet. Serveres romtemperert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar