søndag 18. september 2011

Skolebrød


Ca. 15 skolebrød

1/2 kg økologisk hvetemel
1/2 ts kardemomme
50 gr. smør/margarin
50 gr. farin økologisk
1 pk gjær
1 1/2 dl melk økologisk melk
1 1/2 dl vann
  • Smør og sukker smuldres sammen med melet
  • Gjæren løses opp i litt av den fingervarme vann/melke - blandingen
  • Alt det fuktige blandes i det tørre
  • La deigen stå lunt og heve seg til dobbel størrelse
Vaniljekrem:
2 egg
2 ss økologisk sukker
1 ss vaniljesukker
2 ss maisennamel
3 dl. økologisk melk
  • Egg og sukker piskes i en kjele
  • Rør inn melet og spe med kald melk
  • Sett kjelen på plata og rør godt til sausen tykner

  1. Del deigen i ca. 15 emner
  2. Trilles jevne. Trykkes lett ned
  3. Etterheves
  4. Lag en fordypning i hvert emne
  5. Legg litt vaniljekrem i hvert emne
  6. Stekes ved ca. 200 grader i ca. 10 - 15 min.
  7. Avkjøles på rist
  8. Ha på melisglasur og kokosmasse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar