søndag 18. september 2011

Vikingpita




Dag 1.

Fordeig:
200 gr sammalt fin spelt
3 dl. lunkent vann ca. 37 grader
5 gr. gjær
Blandes veldig godt for hånd med en tresleiv til det er luftig.Kan stå i 12- 14 timer

Dag 2.

Pitadeig

3 dl lunkent vann
 1 ss friskpresset sitron
1/2 ss rapsolje
1 ts havsalt
ca. 1000 gr siktet spelt
  • Røres godt sammen med en tresleiv,
  • Ha så i siktet spelt litt av gangen til det blir samme konsistens som fordeigen
  • Hell pitadeigen i fordeigen
  • Blandes godt til den blir luftig
  • Fortsett med siktet spelt litt av gangen til den blir passe spenstig .Det tar ca. 10 min
  • Ikke ha i alt melet med en gang da blir deigen seig
  • Stekes ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar