fredag 1. juli 2011

Italienske kjøttboller

Forberedelser: 25 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Gir: Ca. 25 stk

250 g mager kjøttdeig
1 liten løk, revet
1 fedd hvitløk, presset
40 g ferske loffsmuler
40 g steinfrie oliven, hakkede
1 ts tørket oregano
1 ss finhakket, frisk persille
olje, til steking



  1. Bland kjøttdeig, løk, hvitløk, loffsmuler, oliven og persille og smak til med salt og sort pepper. Bland godt med hendene.

  2. Form teskjefuller av blandingen til boller. Dette er lettere hvis du ruller dem med våte hender. Varm opp litt olje i en stekepanne og stek kjøttbollene i flere omganger til de er pent brune og gjennomstekte.

PÅ FORHÅND: Du kan gjøre klar kjøttbollene, sette dem tildekket i kjøleskapet og steke dem når du ønsker, eller steke dem på forhånd og varme dem opp igjen i ovnen på 160 grader celsius. De kan også fryses ned etter at de er stekt og varmes opp ved behov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar