onsdag 9. februar 2011

Fiskesuppe med kjørvel


Ingredienser til 4 personer:
1/2 løk
1 fedd hvitløk
2 stk gulrøtter
1/4 sellerirot
1 stk purreløk
1 stk persillerot
2 ss smør
1 dl matolje
2 ss hvetemel
1,5 ltr fiskekraft
2 dl Cremè fraiche
400 gram fiskefilet
salt og pepper
kjørvel
Fremgangsmåte:
Skrell og kutt alle grønnsakene i julienne, og fisken i terninger på 2x2 cm.
Fres løk, hvitløk og grønnsaker i smør og olje til de har blitt gylne og møre.
Strø over melet, vend inn og tilsett fiskekraften
La suppen småkoke 10-15 minutter, tilsett så fisken og la suppen trekke ferdig.
Tilsett cremè fraiche, smak til med salt, pepper og kjørvel.
Pynt med frisk kjørvel og server.

1 kommentar:

  1. Kan man sløyfe melet hvis man ikke tåler mel? Hva kan det erstattes med?

    SvarSlett