Ingredienser til 4 personer:
1/2 løk
1 fedd hvitløk
2 stk gulrøtter
1/4 sellerirot
1 stk purreløk
1 stk persillerot
2 ss smør
1 dl matolje
2 ss hvetemel
1,5 ltr fiskekraft
2 dl Cremè fraiche
400 gram fiskefilet
salt og pepper
kjørvel
Fremgangsmåte:
Skrell og kutt alle grønnsakene i julienne, og fisken i terninger på 2x2 cm.
Fres løk, hvitløk og grønnsaker i smør og olje til de har blitt gylne og møre.
Strø over melet, vend inn og tilsett fiskekraften
La suppen småkoke 10-15 minutter, tilsett så fisken og la suppen trekke ferdig.
Tilsett cremè fraiche, smak til med salt, pepper og kjørvel.
Pynt med frisk kjørvel og server.
Kan man sløyfe melet hvis man ikke tåler mel? Hva kan det erstattes med?
SvarSlett